Header image  
BACK ::
   

Aruba, 28-04-2007

Vrijdag 27 april 2007 is begonnen met een huiszoeking bij het ouderlijk adres van JvdS in het district Noord. De huiszoeking vindt plaats onder leiding van de rechter-commissaris. Er zijn een twintigtal forensisch technisch experts uit Nederland (o.a. van het Nederlands Forensisch Instituut) bezig met het zoeken naar sporen op het perceel en in de woning. Deze zoeking heeft niets te maken met het deze week in Nederland verschenen boek van JvdS. Deze zoeking stond al enige tijd gepland in het kader van het lopende onderzoek naar de vermissing van Natalee Holloway.

Per 16 april is er een impuls gegeven aan het onderzoek naar de sinds mei 2005 op Aruba vermiste Amerikaanse scholiere Natalee Holloway . Momenteel onderzoekt een gecombineerd rechercheteam van Arubaanse en Nederlandse rechercheurs de vermissing, het team beschikt over aanwijzingen die een nader opsporingsonderzoek rechtvaardigen.

Onder leiding van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is in november 2006 een team van Nederlandse rechercheurs geformeerd dat een collegiale toetsing heeft gedaan van het Natalee Hollowaydossier.  Deze toetsing heeft geleid tot een rapportage van conclusies en aanbevelingen. De collegiale toets hield in dat het team het onderzoeksdossier heeft bekeken en op basis daarvan met conclusies en aanbevelingen is gekomen. Deze conclusies en aanbevelingen zijn eind maart door de korpschef van het KLPD aangeboden.

Het onderzoek vindt plaats onder het gezag van het Arubaans Openbaar Ministerie. Doelstelling van het onderzoek is het verkrijgen van helderheid inzake de vermissing van Natalee Holloway. Het gecombineerd Arubaans-Nederlandse team werkt sedert 16 april op Aruba.

Natalee Holloway (18 jaar, Alabama, USA) verdween op 30 mei 2005, nadat zij met een groot aantal medestudenten een week vakantie op Aruba had gehouden. Zij is voor het laatst gezien om 1.00 uur, bij het verlaten van de discotheek Carlos ’n Charlie’s in Oranjestad. Zij was daarbij in het gezelschap van een drietal jongemannen, aldus diverse getuigenverklaringen. Het Korps Politie Aruba heeft vanaf de eerste dag van de vermissing een onderzoek ingesteld, diverse getuigen gehoord en ook diverse verdachten aangehouden. De verdachtenstatus van enkele verdachten is nog steeds niet opgeheven.

De woordvoering ligt bij het OM Aruba, mr. Vivian van der Biezen, 00297 592 8481.

 


 
 
  Click to send a message to the Webmaster